Connman-0.67 Crashes and/or Hangs on Start-up

Grant Erickson marathon96 at gmail.com
Sat Jan 29 17:44:52 PST 2011


On 1/29/11 5:20 PM, Zheng, Jeff wrote:
> Tried 0.68 (same as b1db3cb?) on AR242x with both default and -W wext, didn't
> see the crashes.

Jeff,

Between you and Samuel, it's good to hear that both the Atheros AR242x and
Intel IWLAGN work well with 0.68/b1db3cb under wireless extensions with the
non-legacy Wi-Fi plug-in. Would I be correct in assuming that both you and
Samuel are using a Core iX or Atom platform? Against what kernel version are
you running?

In my case, it's linux-2.6.32, armv7l and TI WLAN 127x, their TIWLAN WiLink
6.1.0.2.144 driver and firmware 6.1.0.0.335.

With the stats bug resolved, this particular interface/driver combination no
longer crashes, it simply makes no forward progress in scanning and
establishing a connection.

As cited below, I still owe Samuel a wpa_supplicant trace.

Best,

Grant 

>> -----Original Message-----
>> From: connman-bounces at connman.net
>> [mailto:connman-bounces at connman.net] On Behalf Of Samuel Ortiz
>> Sent: Saturday, January 29, 2011 8:52 AM
>> To: Grant Erickson
>> Cc: connman at connman.net
>> Subject: Re: Connman-0.67 Crashes and/or Hangs on Start-up
>> 
>> Hi Grant,
>> 
>> On Fri, Jan 28, 2011 at 02:52:36PM -0800, Grant Erickson wrote:
>>> On Jan 28, 2011, at 10:09 AM, Grant Erickson wrote:
>>>> On Jan 28, 2011, at 9:44 AM, Samuel Ortiz wrote:
>>>>> On Fri, Jan 28, 2011 at 09:06:12AM -0800, Grant Erickson wrote:
>>>>>> FYI. I need to check against GIT top-of-tree and dig into this further;
>> however, with:
>>>>>> 
>>>>>> * Wireless 802.11 WEXT, connman-0.67 hangs on start-up
>>>>>> 
>>>>>> Backtrace with wired:
>>>>> 
>>>>> Please give us a gdb backtrace or run test/backtrace src/connmand <log>
>> where
>>>>> log is the below trace.
>>>>> 
>>>>> Also, a connman -d -n log would be more useful.
>>> 
>>> Samuel:
>>> 
>>> With the wired Ethernet issue debugged and patched, I've done more
>> investigation on the wireless issue. The results are as follows:
>>> 
>>> ------------------------------------------------------
>>> Version / Plugin wifi.so  wifi_legacy.so
>>>         ======================================================
>>> connman-0.67  FAILS  SUCCEEDS
>>> ------------------------------------------------------
>>> connman-b1db3cb  FAILS  N/A
>>>         ======================================================
>>> 
>>> So, it would appear that the non-legacy wifi plugin has issues with wireless
>> extension devices.
>>> 
>> I'm testing this with my iwlagn chipset forced to run in wext mode only and
>> that seems to work fine.
>> 
>> Would you mind sharing the output of wpa_supplicant -ddd -t -u when running
>> connmand on top of it ? Also could you please show us what your
>> wpa_supplicant
>> .config look like ?





More information about the connman mailing list